Köztér

2009. december

Olyan közösségi és hírportál rendszer kiépítése volt a feladatunk, ahol a felhasználók és a hírterjedés szempontjából multisite-os működést valósítottunk meg. A webldalon magas szintű tag-eléses rendszert valósítottunk meg, mely a tartalmak tag-eléből táplálkozik. Képes trendek felállítására, illetve a hírfigyelőből a kapcsolódó híranyagok kiválasztására.

Megrendelő: 23Vnet Kft.

Url: http://pekt.senswerk.hu/

Feladat: Multisite-os hírportál kivitelezése több vidéki nagyváros híreinek megjelenítésére, közösségeinek építésére. A hírportálon szöveges és videó hírek megjelenítésére is számítanunk kellett. A portálmotor minden tartalom tag-elésére lehetőséget teremt, így trendek állíthatóak fel, továbbá a szerkesztők hírfigyelését is segíti a tag-ek alapján történő hír válogatás, szűrés. A portálhoz közösségi funkciók is tartoznak, így szakemberkereső, fórum, apróhirdetések, társkereső hirdetések létrehozása.

Cél: Átlátható tag-eken alapuló multisite-os közösségi portálrendszer kialakítása. A szakember kereső alapértelmezetten a helyi találatokat mutatja, azonban országos szűrésre is van lehetőség. A hirdetések több kategóriában adhatóak fel, például: társkereső, barátkereső, apróhirdetés. A fórum a közösségi véleményezésen túl lehetőséget teremt szolgáltatások értékelésére is. A weboldalhoz recept gyűjteményt is kapcsoltunk, illetve csak belépéssel elérhető dokumentum tárat.

Felhasznált eszközök: SenSPortal multisite-os portálmotor, szakember kereső modul, hírtár modul, hírarchívum, multitár, eseménynaptár, kereső, hírfigyelő, aktivításmérő, apróhirdetés, tag mendezser