Egyedi fejlesztések

Nem találta meg kész termékeink között, amit keresett? Szeretne kifejleszteni egy új szoftver terméket, de nincs meg hozzá a megfelelő fejlesztő csapata? Szívesen segítünk.

Dobozos vs. Egyedi?

Mikor érdemes egyedi fejlesztésen gondolkodnia, akkor ha létezik rá dobozos megoldás is?

  • A dobozos szoftvertermékek legnagyobb előnyei közé tartozik, hogy gyorsan installálhatóak, már kipróbált rendszerek futnak mögöttük, nem szükséges a fejlesztőkkel különj tárgyalni, a fejlesztés díját megfizetni. A jól konfigurálható termékek viszonylag könnyen testreszabhatóak, így azt bizonyos korlátok között a vállalat igényeihez lehet igazítani.
  • A dobozos szoftvertermékek legnagyobb hátránya, hogy általánosak és csak konfigurálással (amennyiben lehetséges) lehet egyedi üzleti logikát, egyedi igényeket kiszolgálni velük.
  • Az egyedi szoftvertermékek előnyei és hátrányai a fentieknek pont az ellentéte, azaz az egyedi szoftverek teljesen a vállalat üzleti logikájára, jogosultság kezelésére szabható, továbbá megjelenítés szintjén is. Hátránya, hogy az egyeztetés, illetve a fejlesztés biztosan több időt vesz igéynbe, mint egy dobozos szoftver telepítése, illsztése illetve a költségek is magasabbak.

Mit nevezünk dobozos szoftvernek?

A már kész szoftvertermékeket, melyeket a cég modulonként vagy egy rendszerként árul. Általában a dobozos szoftver ára nem tartalmaz sem telepítést, sem a szoftver egyedi testreszabását.

Hogyan végezzük az egyedi fejlesztéseket?

  • Felmérjük a projektet, ha szükséges személyes megbeszélések alapján
  • Összeállíunk egy javaslatot a lefejlesztendő egységekről, továbbá előzetes árajánlatot adunk, melyet egyeztetünk Önökkel és kialakítjuk a végleges árajánlatot.
  • Az elfogadott tervre egy feladatbontást és egy hozzá tartozó időtervet készítünk, kijelöljük a projekt felelőst, a fejlesztőket, továbbá a mérföldköveket és a fizetési ütemezést, megkötjük a szerződést.
  • Fejlesztéseinket spirál modell szerint végezzük ISO 9001 minőségirányítási rendszerben.
  • A mérföldkövek elérésekor átadjuk az elkészült projektszakaszt, mellyel egyidőben szükség esetén oktatást is végzünk, az átadáskor teljesítés-igazolást, vagy átadás átvételi jegyzőkönyvet készítünk.
  • A rendszer utolsó elemének átadásakor kezdi meg érvényességét a garancia, mely projekttől függően 6 hónap és 1 év között változik.
  • A projekt befejezése után támogató tevékenységet végzünk, azaz bármi kérdése merül fel szívesen segítünk, illetve a dokumentációkat is elküldjük, hogy bármikor visszakereshetőek legyenek a működési, szerkesztési kérdések.

Hogyan tud velünk kapcsolatba lépni, ha további kérdései vannak, vagy árajánlatot szeretne kérni?

A láblécben található elérhetőségeink egyikén, vagy az alábbi linkre kattintva.